Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Volán társaságok képes leírás - Autóbusz - bérlés, alkatrész.tlap.hu
részletek »

Volán társaságok - Autóbusz - bérlés, alkatrész.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: autobusz.tlap.hu » Volán társaságok
Keresés
Találatok száma - 14 db
Agria Volán Zrt.

Agria Volán Zrt.

A vállalkozás több évtizedes múltra tekint vissza. A II. világháborút követően 1949-ben országszerte megalakult a szervezett teher- és autóbusz-közlekedés. A teherfuvarozás országos vállalata Teherautó Fuvarozási Nemzeti Vállalat néven, 1949-ben jött létre.

Bakony Voltán Zrt.

Bakony Voltán Zrt.

A Bakony Volán Rt.-t az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. alapította 1998. január 1-i hatállyal a jogelőd társaságok részvénytársasággá alakításával. A társaság főbb tevékenységei: - Menetrend szerinti helyi és helyközi autóbusz-közlekedés - Egyéb személyszállítás autóbusszal - Gépjárműjavítás - Gépjármű alkatrész- és üzemanyag kiskereskedelem - Hirdetés, reklámszolgáltatás

Balaton Volán Zrt.

Balaton Volán Zrt.

A Balaton Volán Személyszállítási Zrt jelenlegi szervezeti formában 1998. január 1-től tevékenykedik. Alapvető tevékenységi körébe a menetrendszerű közúti távolsági (helyközi) személyszállítás, a nem menetrendszerű közúti távolsági személyszállítás és a menetrendszerű közúti helyi személyszállítás tartozik. Az alapfeladatok mellett a helyi adottságokat figyelembe véve a társaság egyéb kiegészítő műszaki tevékenységet végez. A társaság 166 autóbusszal szolgálja ki a helyi, helyközi és különjárati igényeket. 2010-ben 27,4 millió utas vette igénybe a Balaton Volán Zrt. szolgáltatását.A társaság nettó árbevétele 2010-ban 3,73 milliárd forint volt, melynek 85,5%-a származott személyszállításból.

BKV Zrt.

BKV Zrt.

1998-tól több kerületi és helyi járat is megindult (City-busz, Újhegy-busz, Palota-busz stb.), amelyek az adott körzet legfontosabb egészségügyi- és közintézményeit kötik össze. A BKV Rt. folytatta a korábbi években megkezdett járműkorszerűsítési és járműbeszerzési programját, amelynek keretében már az esélyegyenlőség jegyében kialakított, a mozgáskorlátozott, illetve nehezebben mozgó idős- és kisgyermekes utasok igényeinek megfelelő járműveket szerez be. 2001-től már 4 db speciális autóbusz segíti a mozgásukban korlátozottak közlekedését, a járművek ún. háztól-házig (megrendeléses) rendszerben működnek.

Hajdú Volán Zrt.

Hajdú Volán Zrt.

A Hajdú Volán Zrt. csaknem 60 éves történetéről. Bővebb leírást olvashat a társaságunknál működő, ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszer alapvető céljairól is. Szólunk a '80-as évek óta folyó környezetvédelmi törekvéseinkről, melynek gyümölcse a metánbusz, és bepillanthat az Ikarus 311-es típusú nosztalgiabusz felújításának folyamatába is.

Kisalföld Volán Zrt.

Kisalföld Volán Zrt.

Autóbusszal történő rendszeres személyszállításról Győrben 1927 óta lehet beszélni. Ekkor indította be a Star Garázs Rt. (cégtulajdonosok: Inkei László, Békefi László és Csillag Antal) két Chevrolettel a győri autóbusz-közlekedést. Gazdaságtalanság miatt 1929-ben. a járatokat meg akarták szüntetni. Győr város akkori vezetői azonban ragaszkodtak az üzem fenntartásához, és annak továbbviteléhez dotációval járultak hozzá.

Körös Volán Zrt.

Körös Volán Zrt.

A digitális-információs világban senki, még a legnagyobbak, a legjobbak és a legsikeresebbek sem gondolhatják azt, hogy folyamatos megújulás nélkül hosszú távon képesek megfelelni a kihívásoknak. Bízom abban, hogy a Körös Volán Zrt. az Önök teljes megelégedettségére végzi és a jövőben is mindenben megfelelően fogja végezni tevékenységét: a kulturált, magas színvonalú személyszállítást!

Kunság Volán Zrt.

Kunság Volán Zrt.

A Kunság Volán Autóbuszközlekedési Zrt. legfőbb szolgáltatása ma, 2012-ben a helyi és helyközi autóbusz-közlekedés. Napjaink közgazdászai azt szokták mondani: azzal foglalkozz, arra összpontosíts, amihez a legjobban értesz! A mi területünk az autóbusszal végzett személyszállítás, és ezt igyekszünk hitünk szerint úgy végezni, hogy célcsoportjainknak a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást kínáljuk.

Mátra Volán - autóbusz

Mátra Volán - autóbusz

A társaság jogelődjét 1949-ben alapították meg, amely a Miskolci Autóközlekedési Igazgatóságon belül végezte Gyöngyös és körzetének személy és áruszállítását, 34.sz. AKÖV elnevezéssel. 1961-től 1990-ig megyei központú vállalat üzemegységeként működött (1962-től Eger központtal 4.sz. AKÖV Eger, 1970-től Volán 4.sz. Vállalat, 1984-től Mátra Volán, Eger). 1990. július 01-től önálló vállalati (Mátra Volán, Gyöngyös), majd 1993. január 1-től részvénytársasági formában működik a MÁTRA VOLÁN Autóbusz-Közlekedési zártkörűen működő Részvénytársaság.

Hirdetés
Nógrád Volán Zrt.

Nógrád Volán Zrt.

1948 nyarán a XXXVII. törvény intézkedett a nemzeti vállalatok helyzetéről. Ennek értelmében 1949.április 1-től - a korábban Mavart (Magyar Vasutak Autóközlekedési Részvénytársasága) helyett létrejött a Mávaut Autóközlekedési Nemzeti Vállalat. Tekintse meg honlapunkat.

Pannon Volán Zrt.

Pannon Volán Zrt.

A századfordulót követő első két évtizedben elsősorban lófogatú járművek közlekedtek, ám 1913-ban Pécsett már megjelent egy igazi, egyszerre sok utast szállítani képes eszköz, a villamos. A megyeszékhelyen tizenhárom évvel később indult meg a menetrendszerű autóbuszközlekedés két Renault-alvázra épített acélkarosszériás autóbusszal.

Szabolcs Volán Zrt.

Szabolcs Volán Zrt.

A Szabolcs Volán Közlekedési Zártkörűen működő Részvénytársaság a Magyarországon működő közhasznú közlekedési hálózat részeként végzi tevékenységét. Elsődleges feladatunk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén a helyi, helyközi és távolsági menetrend szerinti közúti személyszállítás, ehhez kapcsolódóan végzünk nem menetrend szerinti személyszállítást.

Tisza Volán Zrt.

Tisza Volán Zrt.

Több mint, fél évszázados múltú társaságunk jól szervezett minőségi szolgáltatást nyújt az utazóközönség számára. Járműparkunk kielégíti a különleges utazási igényeket is. Korszerű autóbuszaink (Ikarus, Isuzu, Man, Mercedes-Benz, Neoplan, Scania, Volvo) és magas színvonalú javítóbázisunk garantálják a megbízható szolgáltatásokat.

Vasi Volán Zrt.

Vasi Volán Zrt.

1949. április 1-jén alakult meg a Mávaut Autóbuszközlekedési Nemzeti Vállalat Szombathelyi Főnöksége a Vasút utca 13. szám alatt, amely Pogány László vezetésével kezdte meg működését. Kezdetben, Vas megyében kevés helyközi járat közlekedett, mivel a MÁV-nak megyénk területén épült a legsűrűbb vasúthálózata. Helyi járatos autóbusz-forgalom is csak Szombathely városában volt ekkortájt.

Tuti menü